Marek Kotański, dzisiaj sa 71 Jego urodziny.
Marek Kotanski urodzil sie w 1942 roku w Warszawie, zmarl 19 sierpnia 2002 w Warszawi.
To byl wielki czlowiek :psycholog, terapeuta, organizator wielu przedsięwzięć dążących do zwalczania zjawisk patologii społecznej i udzielania pomocy osobom uzależnionym od alkoholu, narkotyków, zakażonych wirusem HIV, byłych więźniów czy osób bezdomnych.
Byl twórca m.in. Monaru i Markotu.
W latach 1985-1994 był organizatorem akcji "Łańcuch Czystych Serc", w której setki tysięcy młodych ludzi złączyło dłonie w łańcuchu łączącym Bałtyk z Tatrami, jednocząc się w idei humanitaryzmu.
Zorganizowano także wiele koncertów Czystych Serc w których wzięły udział tysiące ludzi.
Zginal w wypadku samochodowym.
http://natemat.pl/27...o-kim-jest-dzis
Strona 1 z 1
Marek Kotanski
Napisano 13 marzec 2013 - 00:50
znalam osobiscie Marka Kotanskiego.
To byl bardzo bezposredni, sympatyczny czlowiek.
Pamietam, gdy rozpoczynal realizowac jakikolwiek nowy pomysl, zawsze powolywal sie, ze rozmawial z Bogiem- i otrzymal instrukcjie.
Jak nie wierzyc w zycie w innym wymiarze, przeciez na codzien nie mysle o Marku.
Dzisiaj, caly dzien przychodzily do mnie mysli o Nim.
W koncu postanowilam zamiescic o Nim slowo. A gdy zajrzalam do encyklopedii, co tez tam jest o Nim napisane- i odkrylam, ze dzis sa Jego urodziny;
pewnie Marek Kotanski chcial znalesc sie na naszym forum, i przypomniec o sobie.
Gdybyscie sie modlili, to westchnijcie i za Nim- bo warty jest tego;
Ja sie pomodle za spokoj Jego Duszy.
Podziekuje Bogu, ze bywaja tacy ludzie jak On!
To byl bardzo bezposredni, sympatyczny czlowiek.
Pamietam, gdy rozpoczynal realizowac jakikolwiek nowy pomysl, zawsze powolywal sie, ze rozmawial z Bogiem- i otrzymal instrukcjie.
Jak nie wierzyc w zycie w innym wymiarze, przeciez na codzien nie mysle o Marku.
Dzisiaj, caly dzien przychodzily do mnie mysli o Nim.
W koncu postanowilam zamiescic o Nim slowo. A gdy zajrzalam do encyklopedii, co tez tam jest o Nim napisane- i odkrylam, ze dzis sa Jego urodziny;
pewnie Marek Kotanski chcial znalesc sie na naszym forum, i przypomniec o sobie.
Gdybyscie sie modlili, to westchnijcie i za Nim- bo warty jest tego;
Ja sie pomodle za spokoj Jego Duszy.
Podziekuje Bogu, ze bywaja tacy ludzie jak On!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1